Marita Hietala Työnohjaaja (STOry)

www.tunnetieto.fi
050 325 0057
tunnetieto.hietala@elisanet.fi

Toiminta-alue: Lähityönä Kymenlaakso, Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Päijät-Häme, etätyönä ympäri maailmaa (työskentelykieli suomi)

Olen työterveyspsykologi, ryhmäpsykoterapeutti ja yhteisötyönohjaaja. Minulla on MA-tutkinto teologiassa ja keväällä -23 saan suoritettua sielunhoitoterapeuttien työnohjaajien täydennyskoulutuksen.

Minulla on 40 vuoden työkokemus psykologian eri osa-alueilla. Ensimmäiset yksilö- ja ryhmätyönohjaukset aloitin jo vuonna 1982. Viimeiset vuodet olen toiminut työterveyshuollossa ja psykoterapeuttina. Näin olen voinut yhdistää kaksi erilaista työskentelytapaa: intensiivisen työskentelyn yhden asiakkaan kanssa sekä ryhmä- ja työyhteisötyön.

Teen yksilö-, ryhmä- ja yhteisötyönohjausta. Lisäksi tarjoan lyhytkestoisia palveluja työyhteisöille, kuten koulutuksia, kriisitilanteiden hoitoa ja työyhteisösovittelua. Olen toiminut hyvin erilaisissa työyhteisöissä, myös johtajien ja esihenkilöiden työnohjaajana/sparraajana.

Olen kiinnostunut tukemaan seurakunnissa sekä työntekijä- että vapaaehtoistiimien kuin myös koko seurakuntayhteisön kehittämistä. Yhteisö- ja ryhmäilmiöihin perehtyneenä haluan auttaa kristittyjä avoimeen ja terveeseen seurakuntakulttuuriin.

Kuntoutus- ja työterveyspsykologina sekä psykoterapeuttina olen tehnyt paljon töitä stressaantuneiden ja uupuneiden työntekijöiden kanssa. Työnohjaus on yksi keskeinen keino, jolla uupumisen voi ehkäistä. Se on myös väylä omaan ammatilliseen kasvuun, ja on nuorille työntekijöille välttämätön, etenkin jos he työskentelevät yksin.

Työnohjaajakoulutukseni perustuu kognitiiviseen psykologiaan, ja psykoterapeuttikoulutukseni on psykoanalyyttinen. Työssäni olen oppinut integroimaan eri teoriasuuntauksia ja käyttämään myös toiminnallisia menetelmiä. Pohjaan työni ennen kaikkea Jumalan Sanaan ja Pyhän Hengen ohjaukseen. Niinpä myös rukous on keskeinen osa työssäni.